Vliegen!


Het is bijna Pasen en we hebben de dagen al aardig ingevuld. Zondag Eerste Paasdag komen de oma’s brunchen, mag Luca – onder toeziend oog van tante Merette – eieren zoeken in de tuin en gaan we ’s avonds naar het Paasvuur. Tweede Paasdag kunnen we bijvoorbeeld  naar de Ulebelt, de Ronde van Vedett, de Kaardenbol of de Apenheul. De meubelboulevard gaat – als altijd – graag aan ons voorbij. We laten het even van het weer afhangen, maar gaan er wel lekker op uit met Luca en Renate. Een paar dagen voor Pasen staat er een actie op Facebook van Shoppen in Deventer, u weet wel, die van dat superleuke logo van Deventer. Ze verloten een rondvlucht van Special Air Services boven Deventer voor twee personen; je moet aangeven met wie je wilt vliegen. Daar hoef ik niet lang over na te denken; het zou ontzettend leuk zijn om dat met Merette te doen. Zou ze durven? Ik denk het wel, als ik met haar mee ga, durft ze (bijna) alles. Bovendien is de kans dat we winnen natuurlijk klein, dus ik gok dat het wel de Ulebelt wordt maandag. Vrijdagmiddag ben ik even wat dingen aan het regelen en kijk op Facebook. En zie tot mijn grote verbazing dat we de rondvlucht gewonnen hebben! Aan het eind van de dag komt Merette. ‘Wat denk je Merette, wil jij wel met mij een rondje vliegen maandag? Niet in een groot vliegtuig, maar in een kleintje? En dan ons huis bekijken uit de lucht?’Dat lijkt haar wel wat! De zaterdag en de zondag lopen zoals gepland. We halen Merettes nieuwe bril op, plakken zegeltjes (heel handig als Merette er is), doen een boodschapje, brunchen, Luca zoekt eitjes in de tuin en we bezoeken het Paasvuur in Gorssel.

Dan breekt de maandag aan. Merette vindt het toch wel een beetje spannend. Vooral omdat ze niet precies weet wat haar te wachten staat. Om 12.00 uur halen we Renate en Luca op, er is Open Dag op Teuge, dus vast ook genoeg te zien voor de kleine man. We melden ons bij Special Air Services en worden aan alle kanten gefeliciteerd met de prijs. Merette voelt zich een echte VIP en aarzelt helemaal niet meer: ze wil maar wat graag de lucht in! Of we ook een filmpje willen? Tuurlijk! Vervolgens duurt het nog wel even voor we aan de beurt zijn. Het duurt Luca allemaal te lang, die wil nog maar één ding: onder de hekken door naar daar waar hij niet mag komen. Gelukkig brengt een rondritje over Teuge met tractor en huifkar uitkomst: dát vindt hij maar wat leuk!

Er komt een piloot: Sven. Hij legt uit dat degene die voorin zit ook een stukje mag vliegen. Ik ken mijn plaats: achterin… In het vliegtuig moeten we een koptelefoon met microfoon op om tijdens het vliegen met elkaar te kunnen praten. We stijgen op en vliegen naar Deventer. Via de A1 komen we boven de Vijfhoek: ons huis, dat van Renate en Luca én natuurlijk dat van Merette. Ze herkent het zelf niet allemaal; daarvoor gaat het te snel. Het karakteristieke dak van de Scheg is wel een mooi herkenningspunt voor haar. En… ze mag echt zelf vliegen: bochtjes maken, stukje omhoog, stukje omlaag… Ze doet het alsof het de gewoonste zaak van de wereld is!

Na een kwartiertje landen we weer op Teuge. Als we voor het gebouw staan waar René op ons wacht verzucht ze hartgrondig: ‘Koffie!’, een duidelijk teken dat ze het toch wel heel spannend heeft gevonden! Ze mag nog met piloot Sven op de foto en krijgt een certificaat. De smiley erop geeft aan dat zíj degene is die gevlogen heeft.

Dank Special Air Services en Shoppen in Deventer. Wij hadden een heel blij meisje in huis (oh, enne, ook een blije mama hoor!)

Oh enne… dat filmpje… Het zijn er twee, en ze staan allebei op de kop… Inmiddels is het gelukt om er eentje goed te krijgen. Hier is hét bewijs dat Merette echt zelf gevlogen heeft!

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht

dertien − tien =