Veel plezier mam!

Woensdagmiddag heb ik een afspraak in het Deventer Ziekenhuis; voor controle van het operatiegebied en het bespreken van de uitslagen van het weefselonderzoek van de tumor en de schildwachtklier. Best belangrijk, want aan de hand daarvan wordt beslist wat het vervolgtraject is. Best spannend dus ook.

Dinsdagmiddag gaat de telefoon: het Deventer Ziekenhuis. De afspraak moet een dag worden verzet, want de uitslagen zijn morgen nog niet binnen. Niet omdat er vertraging is opgetreden of iets niet goed is gegaan, maar simpelweg omdat de afspraak op een te vroeg tijdstip is gemaakt. Het zegt dus niks over de uitslagen, die komen ‘gewoon’ op tijd binnen, dus ik moet me er vooral geen zorgen over maken. Ik ben wel een tikkeltje verbaasd: die afspraak staat al een week of vier, heeft dan niemand eerder gezien dat die te vroeg gepland is? In een ziekenhuis waar ze zoveel ervaring hebben weten ze toch hoe lang het duurt voor deze uitslagen binnen zijn?

Ik merk dat ik ook heel teleurgesteld ben: blijkbaar vormen de afspraken toch echt een houvast in het verder zo onzekere traject. Het zeurt de hele dag een beetje door in mijn hoofd.

Aan het eind van de dag belt Merette. ‘Hé mam, hoe gaat het met jou? Goed? Morgen afspraak in het ziekenhuis?’ Ik verzeker haar dat het goed gaat, maar dat de afspraak een dagje is verzet en dat ik nu donderdag bij de dokter moet komen. Ik houd het luchtig, het is voor Merette niet altijd nodig om precies te weten wat ik ergens van vind.

We kletsen nog even door over haar werk, een neusspray die kennelijk zorgt voor keelklachten (en steenpuisten moet voorkomen…) en dat ze morgen naar korfbal gaat.

Dan maken we een eind aan het gesprek. Merette wenst me op geheel eigen wijze succes: ‘Veel plezier hè mam, met je afspraak in het ziekenhuis!’

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht

15 + 3 =